divider
Performance

Herman Miller, Campbell's Cook Up a Nourishing Workplace

Campbell's Cooks Up a Nourishing Workplace

For many leading employers, it's increasingly clear that high cubicle walls not only obstruct light; they can get in the way of employee creativity, innovation, and growth.  The Campbell Soup Company is one such organization. Its new 85,000-square-foot, LEED-NC Silver Employee Center has many features: credit union, fitness center, company store, café, training center, and pilot workplace. What they all have in common is an employee-centric approach to facility design.

Campbell's Camden, New Jersey, corporate headquarters was in dire need of a refresh. Cubicles, private offices, and a monochromatic color scheme dating back to the 1950s did nothing to boost employee morale or attract new talent.

The impetus for change came from Campbell's senior management team, who believes in giving employees a nourishing work environment. Feedback from employee focus groups and surveys also indicated a strong connection between workplace and employee satisfaction.

"It's critical to create a corporate culture that engages and values people," says Doug Conant, Campbell's former president and CEO. "A big part of that is creating a workplace that inspires and motivates employees."

A team from Herman Miller's Performance Environments worked with Campbell's to create an inspiring, collaborative work environment that enhances productivity, efficiency, and performance. Strategies to achieve this goal included tearing down cubicle walls, reducing the number of private spaces, and adding common areas to encourage employee interaction.

The new employee center's office space—which only accommodates three-dozen people—is a living laboratory to inform future renovations to Campbell's corporate headquarters. Designed to support a variety of work styles, the pilot workplace features workstations, quiet rooms, and collaborative spaces.

Read this case study to learn how Herman Miller helped the Campbell Soup Company revitalize its corporate campus and create transparency during the transition process.

divider