Kan de inrichting van een kantoor innovatie bevorderen?

Casestudie DPR Construction

Reston, Virginia, US

Download PDF  (1.2 MB)

Een man, van achteren gezien, draagt ​​een helm en een oranje veiligheidsvest met het opschrift DPR Construction.

Case Studies

2:31

Case Study: DPR Construction

See how DPR created a workplace primed for innovation.

De temperatuur loopt op tot 100 graden Fahrenheit als Randy Shumaker, een algemene superintendent bij DPR Construction, een rondleiding geeft door de meest recente bouwplaats van het bedrijf. Een waas van zon en wolken bedekken het torenhoge staallandschap; glinsterende I-balken prikken rechte hoeken in de impressionistische hemel.

Deze toekomstige productiefaciliteit is slechts een voorbeeld van de toonaangevende, op technologie gebaseerde bouwaanpak van het bedrijf, een benadering die velen inspireert om bij het DPR-team te komen werken.   

“Gebouwen worden in principe op dezelfde manier in elkaar gezet als 40 jaar geleden”, zegt Shumaker. “De moeren en bouten zijn hetzelfde, maar wat anders is, is de technologie. Ik wilde iets nieuws leren, en de innovatie trok me echt naar DPR.”

“Gebouwen worden in principe op dezelfde manier in elkaar gezet als 40 jaar geleden. De moeren en bouten zijn hetzelfde. Wat anders is, is de technologie.”

-Randy Shumaker, General Superintendent

Mensen zitten in Sayl stoelen bij te praten aan een conferentietafel.

De innovatieve bouwmethoden van DPR hebben de efficiëntie verbeterd van de manier waarop het bedrijf zeer complexe structuren plant en bouwt, gebouwd volgens strikte normen voor veiligheid, technologie en duurzaamheid. Toen het tijd was voor DPR om naar een nieuw kantoor in Reston, Virginia te verhuizen, was het DPR-team enthousiast om een ​​werkplek te creëren die hun expertise op het gebied van bouwen demonstreerde. De nieuwe faciliteit zou een betere weerspiegeling zijn van de empowerment- en samenwerkingscultuur van het bedrijf en zou de uitwisseling van ideeën tussen generaties stimuleren die helpt de creatieve motoren van DPR aan te wakkeren.

“Een deel van wat we moeten doen is de jongere generatie laten groeien, zodat ze de fijne kneepjes van een constructie begrijpen”, zegt Shumaker. “Ze delen op hun beurt nieuwe ideeën die ze hebben geleerd. Dit maakt ons een sterker team, wat ons een beter bedrijf maakt.”

Twee mensen praten aan een hoge tafel terwijl iemand anders een telefoongesprek voert.

Mogelijkheden voor informele interacties zijn volop aanwezig in het nieuwe kantoor van DPR. Mensen uit alle delen van het bedrijf komen elkaar tegen wanneer ze een pauze nemen in de Plaza.

Ideeën ruimte geven om te groeien

Lees het artikel

Plaats maken voor innovatie

Voordat het naar Reston verhuisde, stond DPR voor een uitdaging met zijn kantoor dat het contact tussen verschillende personen begon af te remmen, hoewel het essentieel is voor het succes van het bedrijf. “Voor ons draait innovatie om samenwerking - samenwerken om nieuwe manieren te bedenken om oude problemen op te lossen”, zegt Chris Gorthy, een projectmanager bij DPR. “Toen we begonnen te worstelen om dat in ons oude kantoor te doen, wisten we dat het tijd was voor een verandering.”

Hoewel het huidige kantoor van DPR voldoende ruimte bood voor individuele werkstations, beschreven DPR-medewerkers de ruimte als “overboekt” en “isolerend”. Omdat er geen gemeenschappelijke ruimten waren voor sociale contacten en een tekort aan vergaderruimten, kozen veel mensen ervoor om op hun jobsites te werken in plaats van naar het kantoor te komen.

Toen het DPR-team een ​​nieuwe werkomgeving zocht, zegt Greg Haldeman, directielid van DPR, maakten ze gebruik van de kans om een ​​meer collaboratieve werkplek te creëren die beter weergeeft wie ze zijn en wat ze doen. Het projectteam identificeerde verschillende doelen, waaronder de volgende twee: om een ​​kantoor te creëren dat hun duurzame bouwexpertise onder de aandacht zou brengen, en om een ​​proeftuin te ontwerpen waarin ze werkstrategieën zouden kunnen testen en meten die mensen zouden aanmoedigen kennis te delen en creatief problemen op te lossen.

Om het eerste doel te bereiken, besloot het DPR-team een ​​vestiging in Reston, Virginia, opnieuw te gebruiken. “We wilden laten zien dat je een gebouw opnieuw kunt gebruiken en nog steeds de Net Zero Energy Building-certificering kunt behalen, zelfs in een gebouw van 35 jaar oud en in een uitdagende klimaatzone. Dit is de eerste keer voor de D.C. Metro regio,” zegt Chris Hoffman, een projectmanager bij DPR.  Na het bouwen van drie andere DPR-kantoren die Net Zero-gecertificeerd waren, beschikte het team over een schat aan gegevens en inzichten om het project te informeren. Duurzaamheid was echter slechts het begin.

“Herman Miller heeft ons geholpen om na te denken over het werkwoord en het naamwoord van elke ruimte - nadenken over wat mensen doen en de omgeving daar rond ontwerpen.”

-Chris Gorthy, Project Executive

Een man zit achter zijn bureau in een afgesloten kantoorruimte met glazen wanden.

DPR wilde een kantooromgeving scheppen die nieuwe normen bepaalde voor de toekomst van het werkplekontwerp. Voor hulp bij het bereiken van dit doel en het vertalen van de progressieve benadering van het bedrijf tot de constructie van een werkplekontwerp, wendde DPR zich tot Herman Miller en de op onderzoek gebaseerde Living Office-aanpak.

Tijdens de tijd van DPR bij Herman Miller begeleidden specialisten het team door het Living Office ontdekkingsproces. Deze workshop gaf DPR en zijn ontwerppartner, SmithGroupJJR, de instrumenten die ze nodig hadden om het doel, het karakter en de activiteiten van het bedrijf te identificeren.

Gorthy was verrast toen hij hoorde dat deze benadering veel meer inhield dan alleen meubels toen hij het hoofdkantoor van Herman Miller in West Michigan bezocht. “Ik dacht dat het meer zou gaan over de verkoop van meubels, maar in de plaats kregen we te horen over placemaking en wat de werkplek zou kunnen zijn”, zegt hij. “Herman Miller heeft ons geholpen om na te denken over het werkwoord en het naamwoord van elke ruimte - nadenken over wat mensen doen en de omgeving daar rond ontwerpen.”

Voor DPR was het werkwoord dat het meest naar voor kwam tijdens het ontdekkingsproces: samenwerken. De mix van aannemers, architecten, ingenieurs en projectmanagers die op kantoor en in het veld werkten, had verschillende opstellingen nodig waar ze eenvoudig konden contact konden leggen en konden bijpraten over projecten. Om de nuances van deze ontmoetingen op te vangen, zou een handvol standaard vergaderruimten eenvoudigweg niet volstaan.

“Het bezoek aan Herman Miller hielp DPR om prioriteit te geven aan wat voor belangrijk was voor hen,” zegt Marc Schneiderman, designmanager bij SmithGroupJJR. “Door het meubilair en de opstellingen overal in het kantoor te zien, kregen ze visuele aanwijzingen over hoe hun werkplek een flexibeler plattegrond kon hebben.”

Medewerkers zitten in Aeron-stoelen en luisteren naar een presentatie in een vergaderruimte.

Deze flexibele Forum (gespreksruimte) opstelling brengt mensen uit alle delen van het bedrijf samen met meubels en hulpmiddelen die het delen van ideeën stimuleren.

Met focus op interactie

Via het Living Office ontdekkingsproces verkregen DPR en SmithGroupJJR nieuwe op onderzoek gebaseerde inzichten in de interactieve stijl van werkinzichten van het team - die het team hielp bij het bepalen van de juiste balans van opstellingen die het bedrijf nodig zou hebben om succesvol te zijn. Van Meeting Spaces (ontmoetingsruimten) en Workshops (werkplaatsen) voor groepsactiviteiten tot Hives (zwermen) en Havens (toevluchtsoorden) voor individuele taken, gaf Living Office het ontwerpteam een raamwerk van 10 opstellingen die waren geoptimaliseerd voor werk en interactie. Het bood ook een middel om te evalueren hoe de werkplek presteerde nadat het team was verhuisd.

“DPR heeft niet alleen een vervallen gebouw nieuw leven ingeblazen”, zegt Schneiderman. “Ze hebben het een nieuwe persoonlijkheid gegeven.” Deze sprankelende nieuwe persoonlijkheid gaat verder dan aantrekkelijk meubilair, felle kleuren en weelderige planten: tot een werkplek met een serieus doel. Alles van de keuken tot de verbindende ruimte met een verscheidenheid aan groepsopstellingen is erop gericht om de samenwerkingscultuur van DPR te ondersteunen.

“Vanuit het oogpunt van de werkplek hebben we veel activiteitenzones voor mensen gemaakt”, zegt Gorthy.  “We hebben de cultuur van een open kantoor genomen en deze gecombineerd met een ruimte van wereldklasse die mensen de mogelijkheid biedt om contact te leggen.”

Een afbeelding met de activiteiten die worden ondersteund vóór en na een herconfiguratie van een kantoor.

Met opzet biedt het nieuwe kantoorlandschap mogelijkheden voor allerlei soorten interacties. Maar de interacties die DPR het meeste op prijs stelt zijn de interacties die je niet kunt voorspellen.

“Herman Miller besprak met ons hoe je onverwachte gesprekken kunt stimuleren, waar ik nog nooit aan gedacht had,” zegt Jodi Paci, een business development manager bij DPR. “Als je alleen vergaderruimten hebt en geen ruimte om bij te praten, zal het niet zo succesvol zijn. De onverwachte gesprekken vinden gewoon niet plaats. Je moet opstellingen hebben om deze gesprekken te stimuleren.”

Mensen zitten achter hun computer in een open werkplek.

De open, flexibele indeling van het nieuwe kantoor maakt het gemakkelijk voor mensen om een ​​pauze te nemen van hun individuele taken om te bij te praten, vragen te stellen of ideeën te delen.

Deze onvoorziene interactie is iets wat Paci uit eerste hand waarneemt wanneer ze nieuwe klanten rondleidingen geeft. Ze ziet het in de ruimte, met licht overgoten Hive opstelling, waar mensen naast elkaar werken en gemakkelijk contact kunnen leggen met collega’s en vragen kunnen stellen.

Een staafdiagram waarin wordt vergeleken hoe goed werkactiviteiten worden ondersteund vóór en na de renovatie van DPR Construction.
Een grafiek toont de gevoelens van werknemers ten opzichte van informele werkzones.

Voorbij de hoofdwerkruimte biedt een lange, open gang met Meeting Spaces met glazen muren, Workshops en Havens mensen de keuze uit verschillende opstellingen waar ze projecten kunnen beoordelen, kunnen brainstormen, rustige gesprekken kunnen voeren of zich kunnen concentreren op individuele taken.  

“In het oude gebouw hadden we drie vergaderruimten,” zegt Shumaker. “Hier hebben we 10 tot 12 verschillende Meeting Spaces om uit te kiezen, en je kunt een ruimte kiezen die past bij het soort interactie dat je wilt hebben. Als medewerkers vastlopen op een probleem, voelen ze zich meer op hun gemak in de nieuwe omgeving om te beginnen met brainstormen en gesprekken te voeren.”

Twee mensen kijken naar een computerscherm terwijl ze in de lounge zitten met natuurlijk licht.

Aannemers, sitebeheerders en andere werknemers die zich vaak buiten het kantoor bevinden, hebben nu verschillende opstellingen waar ze elkaar kunnen ontmoeten en projectupdates kunnen geven.

Een grafiek met de gevoelens van medewerkers over samenwerking op het werk.

Een wijnbar doet dienst als een Landing (overloop) opstelling net buiten het grote Forum van DPR, dat tevens een favoriete plek is voor grote zakelijke bijeenkomsten en een trainingsruimte voor werknemers. Hier wisselen mensen af tussen het ontmoeten van elkaar en bijpraten met een drankje of snacks aan de bar.

“Nu organiseren we bijeenkomsten op nationaal niveau, die we niet konden faciliteren in ons vorige kantoor”, zegt Chris Gorthy. “We kunnen deskundigen uit het hele bedrijf binnenhalen die interageren met onze werknemers. Mensen delen verhalen en informatie, en die kennisoverdracht helpt ons om verbindingen te leggen en problemen op te lossen.”

People stand and drink wine at a high-top table.

In de centraal gelegen Plaza opstelling, genieten mensen van de sociale zijde van het werk. Mensen voelen zich op hun gemak om hun ideeën te delen en hebben het vertrouwen om anderen te helpen hun eigen ideeën vorm te geven.

De resultaten zijn binnen

“Het unieke aan DPR is dat ze een zeer hechte en samenwerkende cultuur hebben,” zegt Schneiderman. “Dat was niet duidelijk in de vorige faciliteit. De lay-out was niet logisch en illustreerde niet hoe hun dagelijkse activiteiten plaatsvonden. De nieuwe werkplek is een grote verandering voor hen. Het stroomt mee met de manier waarop ze werken.”

Kwantitatief bewijs van onderzoek van derden bewijst dat deze verandering de prestaties voor zowel mensen als de organisatie ten goede komt. Herman Miller voerde zowel voor als na de verhuizing naar het nieuwe kantoor een Leesman onderzoek voor effectiviteit op de werkplek uit. Positieve resultaten plaatsen DPR op het bovenste niveau van goed presterende bedrijven voor 2017.

Een grafische weergave van de effectiviteit van de werkplek voor en na.

Leesman is een wereldwijde benchmarking-service die gegevens verzamelt en analyseert over de effectiviteit van de werkplek van duizenden organisaties. De uitstekende score van DPR leverde hen een Leesman + accreditatie op - een prestatie van slechts zes procent van de deelnemende organisaties - en plaatste ze in de top tien van de toppresteerders van Leesman voor 2017.

DPR meet zijn werkplek ook aan de hand van normen van het International WELL Building Institute, dat de gezondheid en het welzijn in gebouwen wereldwijd bevordert. Op het gebied van diverse andere categorieën scoort DPR uitstekende scores voor ontwerpoverwegingen die fysiek en mentaal comfort bieden, waaronder sit-to-stand-bureaus en opstellingen die rust en privacy bieden.

Terwijl WELL de effectiviteit van de faciliteit meet en Leesman de enthousiaste reacties van werknemers meet, is Gorthy van mening dat de werkplek van DPR hun mensen helpt bij het uitvoeren van het doel van de organisatie. “Onze investering in deze nieuwe omgeving was voor onze mensen, maar het stelt ons ook in staat om ons kantoor te gebruiken om anderen te onderwijzen. We kunnen delen wat we hier hebben gedaan - hoe we respect tonen voor individuen en het milieu - en een bredere impact op de samenleving hebben.”

A man sits in a Swoop lounge chair while looking at his laptop.

Door een werkplek te creëren die zorgt voor de fysieke en emotionele behoeften van mensen, heeft DPR een uitstalraam gebouwd voor de duurzame en gezondheidsbevorderende bouwprincipes die het bij klanten promoot.